2012. július 17., kedd

Friends are going on holiday_no.2.

Ezt a kis mokkáskanalat Ádám hozta egy olyan madridi régiségboltból, ahol a hátsó traktusban van egy egész szekrény teli kiskanállal. Kész szerencse, hogy én nem jártam ott, az lehet, hogy maga lenne a csömör. Így szuper, hogy ő választotta ki nekem azt (további négy társával együtt, amiket később adott át taktikusan), aminek nálam a helye - én hogyan is dönthettem volna el?
Szóval Geli kanalára esett a választása, pedig ekkor még nem is tudhatta, hogy Ulli kanaláról fogok közben egyet posztolni.
Szóval úgy látszik, hogy volt egy kor, amikor divat volt gravírozott kiskanalat adni ajándékba - talán újszülötteknek? Vagy kinek? Egy darabot vajon, vagy egy egész készletet? Tud erről valaki valamit? Nektek van ilyen a családban?
Elsőre ezen eléggé megrökönyödtem, de aztán beugrott, hogy névvel ellátott pálinkás flaskát, meg zippot, meg iPodot ugyanúgy ma is divat adni, nem sokkal hülyébb ötlet gravírozni ezeket, mint egy kiskanat... vagyis hát de, mert azért mégis furcsa, ezek legalább olyan használati tárgyak, amiket magával hordoz az ember, valahogy indokoltabb, hogy rajta legyen a nevünk...
Na és változatlanul izgat ebben az esetben is: Ki lehetett Geli (annyit megtudtam, hogy az Angelica név becézése), és hogy lett az ezüstkanalából áru Juan bácsinál? Hm...


5 megjegyzés:

  1. Nem lehet, hogy Geli családnév, és a kanálka egy készlet darabja? Geliné Geli Mária női geli geliző kanala például.

    VálaszTörlés
  2. :) :) :) De, de! Geli Margit női Geli

    VálaszTörlés
  3. Nekem van! De monogrammal nem így névvel, becenévvel. Arról tudok, hogy névadó ünnepségeken például anno a Zsolnay Gyárban ajándékoztak babáknak névreszóló étkészletet. Lehet, hogy ílyen alkalmakra készült evőeszköz is.?

    VálaszTörlés
  4. Igen! Most kaptam egy levelet egy kedves olvasótól, az is erre utal, idézek belőle:
    "Én a Keresztlányomnak vettem ajándékba ezüst kiskanalat gravírozva. Állítólag az ezüst jó a fogzáskor, nem fog a kicsi ínye fájni. Igaz a sógornőm a vitrinben őrzi, de emlékbe biztos jó lesz."
    Meg azt is megtudtam, hogy az ezüstnek fertőtlenítő hatása van!

    VálaszTörlés
  5. Natessék most meg ezt találtam: http://www.feherpeter.eu/index.php?x=kanal1

    VálaszTörlés