2012. július 24., kedd

Friends are going on holiday_no.3.

Ricsitől már láttunk itt kanalat, nem is egyet! Megbízható, rendes beszállító, bármerre megy, biztos kiszúr valami spéci kanalat nekem. Ezúttal az Amsterdam-Oslo tengelyen vadászott le két extrát! Sok tipp jött tegnap, amikor feltettem a kérdést (akkor még kép nélkül) mire lehet jó egy lyukas kanál. Sorolnék párat: kakaó- vagy kávéhab precíz lehalászása a bögre tetejéről, esetleg a húsleves tetején úszó hab eltávolítása. Marci szerint csak azért, hogy essen be rajta az eső. Aztán volt a tök logikus meggy-kiszedő verzió (én olajbogyóhoz szeretnék ilyet már mióta - khm). Az egyik extrém kedvencem alig hihető: a babáknak szóló borsós kiskanál, ahol a borsószem pontosan beleül a neki kialakított mélyedésbe, nem gurul rakoncátlanul összevissza, így könnyítve meg a dedek dolgát a bonyolult táplálkozási folyamatban. Őrület! Végül a szivatós verziók:  Kikka szülei tartanak egy vendég-ugrató lyukas kanalat a kávéhoz kínált cukorban, hogy jót röhögjenek, amikor a szegény áldozat megpróbál cukrot meríteni (ez külön dícséretes sztori!). Elődéknél pedig Szekszárdon a szerencsétlen menyasszonynak a lagziban kell lyukacsos kanállal enni a húslevest, hogy azt lesse az egész násznép, hogy mennyi is megy félre!
Tökjó, hogy milyen óriási a kollektív tudásunk a lyukas kanalakról, hát nem?
Nade még így sem találtátok el, hogy mire jó ez a finom, cizellált kis osloi kanálka! Hát persze, hogy az abszinthoz! Ezzel mártják meg az alkoholban a kockacukrot, aztán már lehet is meggyújtani. Amilyen alattomos ital, annyira szép a kanál! És persze ne felejtsük el a társát sem, az amszterdami virágost! Még ha nem is lyukas, ugyanolyan finom, könnyű kis darab!
Köszi Ricsi!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése